Etter et møte som varte i en drøy time, uttrykte lederen for Muslim Society i Trondheim tilfredshet og optimisme.

– Denne tegningen har skapt reaksjoner og mistillit til Adresseavisen. Men nå har vi løst opp i disse misforståelsene, og vi har tillit til avisen. Nå går vi videre, sier Matri Abroud.

I forrige uke gikk Muslim Society med sine 1.200 medlemmer skarpt ut etter karikaturtegningen og kalte den for terrorisme.

– Tegningen er et angrep på alle verdens muslimer, sa Abroud da.

Tegningen som etter hvert gikk verden rundt på internett, viste en skjeggete mann med turban på hodet, et bombebelte rundt livet og ellers iført bare en t-skjorte hvor det står «Jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg!»

Ikke profeten

Avisen ga imidlertid klart uttrykk for at tegningen ikke viste profeten Muhammed, men en terrorist som begår en voldshandling i profetens navn. Avistegneren Jan O. Henriksen deltok også på møtet.

– Det har ikke vært min intensjon å såre muslimenes religiøse følelser med denne tegningen. Hvis jeg har gjort det, ønsker jeg å beklage det på det sterkeste, sier Henriksen.

Denne beklagelsen setter Abroud stor pris på.

– Dette verdsetter jeg veldig høyt. Etter hvert som vi har fått diskutere denne tegningen, og fått en forklaring på den, er det blitt roligere. Vi er enige om at dialog er det beste, sier Abroud.

Ble ikke forstått

Sjefredaktør Arne Blix har hele tiden vært klar på at han ikke ønsker å beklage at Adresseavisen trykket en tegning mot terrorisme i religionens navn.

– Vi skjønner at tegningen har såret mange muslimer, og vi lytter til disse reaksjonene. I den grad vi har såret noen i det muslimske miljøet i Trondheim, så er vi lei oss for det. Det som er å beklage, er at vår intensjon med tegningen ikke er blitt forstått, sier Blix.

Muslimene på sin side føler nå at de blir tatt på alvor av Adresseavisen.

– Vi har fått konkrete resultater fra dette møtet, og lovnader om at muslimenes stemme skal bli bedre hørt i tiden fremover, sier Jorunn Jasmin Oksvold i Muslim Society.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2476245.ece