SV-topp: - Ikke uventet, Norge oppfattes som en okkupant

SVs Hallgeir Langeland mener muligheten for tilbakeslag er til stede siden vi deltar i en aggressiv strategi i Afghanistan.

AV  KRISTINE GRUE LANGSET  

- Jeg synes ikke det kom uventet. Ikke når vi deltar i en aggressiv strategi som bare gjør vondt verre. Da vil mulighetene for tilbakeslag være til stede også for Norge, sier stortingsrepresentant Hallgeir Langeland (SV).

Dilter etter

- Det Prio-direktør Kristian Berg Harpviken sier om at vår deltagelse i Afghanistan gjør oss til et terrormål, er helt i samsvar med det jeg mener, sier han og legger til at det i Afghanistan rekrutteres stadig flere folk til terrorisme og selvmordsbombere.

- Pågripelsene i går kunne nok skjedd uavhengig av vår deltagelse i Afghanistan. Men så lenge Norge dilter etter den aggressive linjen som USA fører i Afghanistan, oppleves vi som en okkupant og vi blir en del av fiendebildet, sier han.

Link

SV-toppen mener det åpenbart er en link, men at det blir prematurt å trekke noen konklusjon om at det er direkte forbindelse.

- Vi vet ikke helt hva dette er ennå. Alt er hemmelig ennå, så det blir for tidlig å si, sier han.

- Men det hjelper ikke å føre en krig som virker motsatt av det som var intensjonene. Jeg vil bruke et bilde: En pasient er syk og får medisin, men medisinen gjør pasienten dårligere. Da er det på tide å starte med en annen behandling. På samme måte er det på tide å legge om strategien i Afghanistan, sier Langeland.