Terrormålet var Norge

Publisert i dag 08:35. Oppdatert i dag 09:01

Foto: Jarl Fr.Erichsen/Scanpix

 

PST mener Norge var målet for terrorhandlingen de tre terrorsiktede skal ha planlagt, skriver VG. Det endelige målet var ennå ikke valgt ut.

.Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde plassert flere overvåkingskameraer inne i leiligheten til den terrorsiktede 39-åringen med uigurisk bakgrunn. Politiet mener at han og de to andre terrorsiktede hadde tenkt å slå til i Norge, skriver VG.

Ved hjelp av kameraene kunne PST følge direkteoverførte bilder fra leiligheten i en boligblokk inne på området til Ullevål universitetssykehus.

Ifølge VG var det også her 39-åringen ble pågrepet av politiet under aksjonen mot de tre som er siktet for å ha planlagt terrorhandlinger torsdag.

Stor bombe – ukjent mål

PST mener at bombematerialet som skulle brukes i al-Qaidas første terrorangrep på norsk jord, ble oppbevart i mannens leilighet. Ifølge sikkerhetstjenesten hadde de tre nok sprengstoffmateriale til å lage en stor bombe, eller flere mindre sprengladninger.

PST skulle først ha trodd at de aksjonene som de mener mennene har planlagt, skulle finne sted i utlandet. Men etter hvert som etterforskningen pågikk, ble det klart at målet for aksjonen var Norge.

Det endelige målet for terrorhandlingen ennå ikke var valgt ut, skiver avisen.
 

10/07/2010

http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7204516