Heiser norske flagg

08/02/2006


Palestinere i Norge oppfordres av sin egen forening til å heise det norske flagget søndag. De ber også Hamas om å roe gemyttene.

AV > OLGA STOKKE, Aftenposten


Den Palestinske Forening i Norge går nå ut og oppfordrer sine landsmenn her i landet til å flagge fra balkongkasser og flaggstenger til helgen. Ved å heise det norske flagget ønsker palestinere i Norge å understreke sitt gode vennskap med nordmenn, og ikke minst:


Mye å takke for.


- Det er også vårt flagg. Palestinere i Norge fordømmer truslene mot Norge og nordmenn og andre europeere i de okkuperte palestinske områdene, Libanon og Syria. Vi fordømmer brenningen av den norske ambassaden og det norske flagget. Vi vil bevise at vi er mot vold og rasisme. Palestinere har mye å takke Norge for, sier Nidal Hamad, leder i Den Palestinske Forening i Norge.- Vi håper på oppslutning fra flest mulig av de rundt 4000 palestinerne som er i Norge. Vi oppfordrer spesielt til å heise flagget søndag som er kristen helligdag, sier Hamad.


Brev til Hamas.


Nidal Hamad tror at dialog er den eneste måten å løse konflikten som har oppstått etter publiseringen av Muhammed-karikaturene på. På vegne av foreningen i Norge har han skrevet brev til Hamas og palestinske organisasjoner om å roe gemyttene. Han ber dem beskytte nordmenn og norske interesser. Palestinere i Norge opplever at de som truer Norge ikke taler på vegne av palestinere flest.


Viktig vennskap.


- Palestinere der nede tror at norske magasiner trykker de krenkende tegningene gang på gang. Men i intervjuer med BBC og med en palestinsk universitetsradio i Nablus har jeg bedt folk om å roe seg ned. Jeg har sagt at vennskapet mellom Norge og Palestina er viktig, og at vi fordømmer at de har brent det norske flagget. Hamad understreker at han fordømmer publiseringen av de krenkende karikaturene av profeten Mohammed "i enkelte ukloke europeiske aviser og magasiner".

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1217177.ece

Ved å heise det norske flagget vil Nidal Hamad, leder i Den Palestinske Forening i Norge, ta avstand fra vold og vise respekt for Norge og nordmenn. MAGNUS K. BJØRKE

Heiser norske flagg

 حوار نضال حمد في صحيفة افتن بوستن

Palestinere i Norge oppfordres av egen forening til å heise flagget i helgen.

جاء في يومية افتن بوستن النرويجية الواسعة الانتشار في  حوار أجرته مراسلة الجريدة أولغا ستوكي مع نضال حمد رئيس الجالية الفلسطينية في النرويج، أن الجالية بادرت الى دعوة الفلسطينيين المقيمين في النرويج (حوالي 4000) إلى رفع الأعلام النرويجية على شرفات منازلهم يومي السبت والأحد القادمين كتعبير عن التضامن مع الشعب النرويجي،الذي يعتبر فلسطينيو النرويج جزءا منه. كما تأتي الحملة  كتعبير عن الرفض لإحراق الأعلام والسفارات والتهديدات التي حصلت ضد النرويجيين. وأكدت الجالية أيضا إدانتها الشديدة لإعادة نشر الرسوم من قبل الصحيفة النرويجية الرخيصة ذات التوجهات العنصرية ومن قبل كافة الصحف الأوروبية الأخرى.