Amani blev student med 13,1 i snit

- Nu vil jeg bare nyde det her øjeblik, siger Amina, der takker Gud og sine forældre for støtten gennem studierne. Ved siden af studierne har hun haft tid til to fritidsjobs ved siden af. Som ekspedient i en tøjbutik og på McDonalds, hvor hun iøvrigt har været månedens medarbejder to gange. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Årets superstudent fik 12 i samtlige eksamener og samtlige årskarakterer på nær idræt.

Af Kenan Seeberg - Mandag den 21. juni 2010, 15:18


Årets superstudent fik også 12 i sin sidste eksamen og brød dermed karakterskalaen, skriver BT.dk.

- Jeg var mere nervøs end jeg plejer, siger årets superstudent, der scorede topkarakteren 12 i sin sidste eksamen, og dermed sprænger karakterskalaen.

- Jeg kan slet ikke forstå, at det hele nu er overstået. Det er helt surrealistisk, og jeg er meget lettet og selvfølgelig super glad lige nu.

19-årige Aminas glæde skyldes, at al sliddet de sidste tre år, nu har gjort hende til landets absolutte superstudent.

Da hun fik sin sidste karakter på Rødovre Gymnasium klokken 09.40 mandag formiddag eksploderede 12-skalaen med et brag.

Da kunne den 19-årige gymnasieelev Amani Meaidis stolte lærer Thomas Wad nemlig meddele, at Amani også i sin sidste eksamen havde scoret maksimum på 12-skalaen på sit mundtlige forsvar af hendes opgave om social-darwinisme i Danmark, og derfor ender med et gennemsnit på 13,1.

Det usædvanlige gennemsnit får hun blandt andet fordi hun melder sig på en videregående uddannelse indenfor to år. Så må hun nemlig gange sit gennemsnit med 1,08. I forvejen har hun fem fag på højniveau, hvilket betyder, at man må gange med 1,03. Og således ender Amani altså med det helt usædvanlige gennemsnit på 13,1.

Amina er den første danske student med indvandrerbaggrund, der sprænger 12-skalaen så effektivt. Hun er født og opvokset i Danmark, mens hendes forældre er flygtninge fra henholdsvis Irak og Palæstina, der kom til Danmark sammen, året før de fik Amani i 1991.

- Min familie, veninder og kammerater var der allesammen, og min mor var tæt på at græde da det hele var overstået. Hun havde vist været endnu mere nervøs end mig, smiler Amina, der dog ikke havde nogen grund til nerver.

Hun har scoret 12 i samtlige eksamener og 12 i alle årskarakterer. Undtagen idræt, hvor hun fik 7.
 

http://www.berlingske.dk/danmark/amani-blev-student-med-131-i-snit

********************************

Årets superstudent: Hun sprænger 12-skalaen

På mandag springer 19-årige Amani ud som årets superstudine. Ud over studierne har hun haft to fritidsjob for at hjælpe til med økonomien derhjemme, hvor både hendes far og mor er på kontanthjælp pga. sygdom. På billedet ses også hendes to mindre søskende. (Foto: Niels Ahlmann Olsen)

Måtte dog nøjes med 7 i idræt

ِAmani Meaidi

Årets superstudent: Hun sprænger 12-skalaen

KENAN SEEBERG - |

19-årige Amani er årets danske superstudent, og bliver den første anden-g’er i Danmark med et gennemsnit over 12


Amanis mor vil gerne dele sin glæde over datteren med hele landet.

Og mens Amani med al sandsynlighed sprænger 12-skalaen, når hun tager sin sidste eksamen på Rødovre Gymnasium mandag, er hendes mor, Phatimeh, ved at sprænges af stolthed over sit ældste barn.

AnnonceLæs også: Victoria og Madeleine blev studenter med i alt 30 13-taller

- Lærerne siger, at det er første gang det sker i Danmark. Er det ikke fantastisk, siger Phatimeh til B.T.

Amani Medeaidi er både mønsterelev og mønsterbryder og scorer rene 12-taller, når hun bliver student fra Rødovre Gymnasium.

Over 12 i gennemsnit
12 ved alle eksamener, og 12 i årskarakter i alle fag.

- Bortset fra idræt, hvor jeg fik syv, smiler Amani, der synes, det er lidt pinligt at tale om sin usædvanlige præstation.

Læs også: Superstudent og model: Rigmor overfaldet på åben gade

Grunden til at hun kan sprænge skalaen er, at hvis man har flere end fem fag på højeste niveau må man gange sit gennemsnit med 1,03, og vupti, så er Amani mønsterbryder med et gennemsnit på 12,2.

- Det er ikke noget specielt for mig, og du må altså ikke tro, at jeg er sådan en nørd, der ikke laver andet. Ligesom andre har forskellige interesser, så er det nok bare sådan, at min interesse er alle mine fag. Jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg hører nogen tale om noget jeg ikke ved noget om, så vil jeg vide det hele, siger Amani, der allerede i folkeskolen kastede sig over Einsteins relativitetsteori.

- Hun er et rigtig godt forbillede, for alle elever, danske og udenlandske, siger Thomas Wad, Amanis religions- og historielærer, der får æren af at sætte huen på Amani, når hun afslutter som den første student på Rødovre Gymnasium.

Usædvanlig elev

- På mange planer er hun en helt usædvanlig elev. Hun er utrolig hjælpsom, beskeden og fører sig aldrig frem, siger Thomas Wad.

Amanis mor er flygtning fra Palæstina, faderen flygtede fra Saddam Husseins Irak. I 1990 kom de til Danmark, hvor de i dag har fire børn. Med Amani som deres ældste.

- Jeg vil gerne læse medicin, og vil gerne arbejde med Læger Uden Grænser, fordi jeg vil hjælpe andre mennesker. Det skyldes sikkert, at mine forældre kommer fra meget konfliktfyldte områder, og det har været en del af min bevidsthed op gennem hele min barndom, siger Amani, der i også har klaret jobs ved siden af studierne. Som ekspedient i en tøjbutik samt i McDonalds, hvor hun i øvrigt har været månedens medarbejder to gange.
 

 

http://www.bt.dk/danmark/aarets-superstudent-hun-spraenger-12-skalaen

**********************************************

 TV:

 
http://go.tv2.dk/video.php/id-31520299.html

 http://go.tv2.dk/video.php/id-31506446.html

 http://www.tv2lorry.dk/moduler/nyheder/showregvideo.asp?dato=22-06-2010&cID=1&vId=551945